Állás-Munka-külföldi munka - Külfödi Munka
Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

Állás-Munka Portál

Hétfő, 2014-12-22
A külföldi munkáról...
 
A külföldi munkavállalás első fontos lépése a célország kiválasztása után , hogy a munkavégzés, jövedelemszerzés céljából történő külföldre utazás előtt minden esetben érdeklődni kell a munkavállalás  főbb szabályai felől  az akkreditált képviseleteken. A külföldi munkavállalás egy felér egy életmódváltással. Nem csak a sajátod, de a környezeted élete is megváltozik. Így érdemes kellően körüljárni a témát, mielőtt komolyabb döntést hoznál. Mi magyarok életünk nagy lehetőségeként gondolunk a külföldi munkavégzésre, hiszen jelentős anyagi megbecsülést kaphatunk. Nem szabad, hogy elvakítson minket  a sokszoros jövedelemszerzés lehetősége, hiszen a külföldi munka veszélyeit is érdemes mérlegelni. 
Nem áll szándékomban elijeszteni senkit a külföldi munkavállalástól, hiszen ha ismerős ajánlásával, jól leellenőrizhető céghez megyünk, még jól is elsülhetnek a dolgok. De nagyon sok ember esik áldozatul a megtévesztő külföldi munkahirdetéseknek, amit a médiában gyakran elhangzik. 
Sajnos, sok kétségbeesett embert,és  más kiutat nem találót könnyen  kihasználnak a túl jónak tűnő ajánlatokkal. Aki még járatlan és tapasztalatlan ebben a témában, annak egyedül semmiképpen sem ajánlom, hogy belekezdjen.  Gyanús lehet, ha sok pénzt ígérnek kevés munkáért, felajánlják, hogy kifizetik az útiköltséget, alapvető nyelvtudást sem kérnek, én nem ragaszkodnak szerződéshez. 
Sok hasznos információt találhatunk az interneten a külföldi munkavállalással kapcsolatosan, érdemes ezeket átböngészni.
Természetesen a online külföldi munkáknak is megvannak a maguk veszélyei, de ezt talán könnyebb kiszűrni , hiszen gyorsabban tudunk tapasztalatokat  szerezni és informálódni az adott témában.


Munkavállalás az EU-ban
A külföldi munka lehetőségek határainak megnyitása történt 7 évvel ezelőtt. Elértük, hogy  pl. Ausztriába. Németországba munkavállalási engedély nélkül és előzetes munkaerő-piaci vizsgálat nélkül vállalhat munkát valamennyi magyar állampolgár. Ez a szabályozás természetesen nem csak Magyarország, de a további hét 2004-ben csatlakozott tagország (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Szlovákia és Szlovénia) számára jelent változást, ezen tagállamok polgárai számára ugyanúgy megszűnt az engedélyhez kötött munkavállalás.További részletek az EU vonalon..
Természetesen ettől függetlenül meg kell vizsgálni minden munkaajánlatot, kiadási bevételi és kockázati oldaláról.
 
Munka az interneten
A külföldi munkavállalás internetes oldala már egészen más követelményekkel bír. Bár itthon is elterjedőben vannak az internetes vállalkozások, ennek elemzése külön figyelmet érdemel. Az internetes munkák egyik nagy előnye, hogy otthonról is végezhetőek, és adott munkáltatók leellenőrizhetőek különböző fórumok látogatásával. Cégünk több éves online munka tapasztalata sokat segít az online munka világának megismerésében.


Állások Careerjetről